Dag van de Erfenis

Dag van de Erfenis

De Dag van de Erfenis is een gezamenlijk initiatief van de vFAS, vereniging van advocaat-erfrechtspecialisten, en de VMN, Vereniging van Mediators in het Notariaat en wordt georganiseerd om het belang van een deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen, om zo conflicten te voorkomen.

Op 2 november is het Allerzielen, een dag waarop veel mensen hun overleden dierbaren herdenken. Een week later, op 8 november, vindt voor de eerste keer de Dag van de Erfenis plaats. Het verdriet om het verlies van een naaste wordt soms overschaduwd door een felle strijd om de erfenis, wat er zelfs toe kan leiden dat familieverhoudingen worden verstoord en ernstige conflicten ontstaan.

Familieleden uiten hun ongenoegen dan vaak op een manier die niet leidt tot een oplossing van de problemen, zoals:

"Ik ga niet meer met hem aan tafel, ik hoef hem nooit meer te zien.”
"Voor ons probleem is gewoon geen oplossing.”
"Ik ben altijd al degene geweest die de eerste stap zet, ik doe het niet meer.”
"Ik wil best praten, maar éérst moeten er excuses worden gemaakt.”
"Moeder wilde dit helemaal niet, zij wilde dit juist voorkomen."

Een de-escalerende aanpak van een deskundig erfrechtspecialist kan helpen om de nalatenschap toch naar ieders tevredenheid af te wikkelen. Beter is het natuurlijk wanneer conflicten voorkómen worden. De advocaten van de vFAS en de notarissen van de VMN zijn gespecialiseerd in het erfrecht en zullen bij nalatenschapsconflicten altijd naar oplossingen zoeken door middel van overleg en/of mediation.

Tijdens de Dag van de erfenis kunt u telefonisch contact opnemen met een specialist bij u in de buurt voor een gratis advies over de aanpak van de afwikkeling van uw nalatenschapskwestie. Onderaan deze pagina treft u een lijst aan van alle erfrechtspecialisten, dus aarzel niet, neem contact met hen op en zorg ervoor dat de erfenis op een harmonieuze wijze in goed overleg kan worden afgewikkeld. Een overlijden is al pijnlijk genoeg.

Dag van de Erfenis

Vind hier uw erfrechtspecialist notarisVind uw erfrechtspecialist advocaat