Aanvullend beroep op de legitieme portie

hoe doe ik een beroep op de legitieme portie?
 Ik ben erfgenaam, maar wil ook nog een (aanvullend) beroep doen op de legitieme portie. Kan dat? Om een beroep te kunnen doen op de legitieme hoeft de erflater de erfgenaam niet altijd te hebben onterfd.

Het is namelijk ook mogelijk om als erfgenaam een aanvullend beroep op de legitieme te doen.

Een dergelijk beroep kan van belang zijn wanneer de erflater tijdens zijn leven bijvoorbeeld veel van zijn vermogen heeft weggeschonken. Alleen niet aan u.

Door een aanvullend beroep op de legitieme te doen kan het zijn dat u vanwege de inbreng van de waarde van de schenkingen meer krijgt dan alleen uw aandeel als erfgenaam.

Naast uw aandeel als erfgenaam krijgt u dan ook nog het verschil in de waarde tussen de legitieme portie en uw aandeel als erfgenaam. Dat verschil in waarde krijgt u dan in geld en niet in goederen.Verdieping op dit onderwerp

ERVEN* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. ERVEN* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Terug naar vorige