Testament opstellen

Hoe stelt u een testament op?
 Een testament opmaken zorgt ervoor dat in principe alles wordt geregeld voor uw nabestaanden. Om conflicten te voorkomen is het wel van belang dat de wensen duidelijk worden opgeschreven in het testament.

Een testament moet worden opgesteld door een notaris.

Het testament regelt wie de erfgenamen zijn en hoe de erfenis na overlijden moet worden afgewikkeld/verdeeld. Met een testament kan worden afgeweken van de standaard wettelijke regelingen. Indien er geen testament is, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn en hoe de erfenis afgewikkeld/verdeeld moet worden.

In het testament kan bijvoorbeeld een executeur worden aangewezen. Diegene voert het beheer over de nalatenschap, betaalt de schulden van de nalatenschap en/of regelt de uitvaart. Ook is het mogelijk om een bewind in te stellen over één of meer goederen die u nalaat. Laat u door een erfrechtspecialist goed informeren en adviseren over alle andere mogelijkheden bij het opmaken van uw testament.Verdieping op dit onderwerp

ERVEN* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. ERVEN* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Terug naar vorige