Schuldeiser en het erfrecht

 We kennen allemaal het verhaal van de kinderen van de overleden dokter Jan Karbaat, de in 2017 overleden eigenaar van een kliniek voor kunstmatige bevruchting in Barendrecht.

Zijn afstammelingen zijn een procedure gestart om de onrechtmatigheid aan te tonen van de wijze waarop deze arts zijn werk jarenlang heeft uitgevoerd. Achteraf blijkt dat zijn afstammelingen ziek zijn geworden doordat Karbaat, zo luidt hun stelling, niet voldoende erfelijke controle op het sperma heeft uitgeoefend, waardoor hij volgens de kinderen een onrechtmatige daad heeft gepleegd. Op grond daarvan eisen zij een schadevergoeding. Als de rechter die toekent, zou de nalatenschap van dokter Karbaat in dit geval schuldenaar kunnen zijn van menig afstammeling die alsnog een graantje uit de financiële oogst van de nalatenschap wil meepikken. Deze afstammelingen zijn dan de schuldeiser van de nalatenschap en hebben daar een vordering op. Bij wie moeten zij dan aankloppen?

Niet alleen dienen de schuldeisers te weten wie de erfgenamen zijn en hoe die de erfenis hebben aanvaard. Zij zouden de verklaring van erfrecht kunnen opvragen bij de boedelnotaris als die er is.

Bent u nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden in uw geval? Neem gerust contact op met een van onze gespecialiseerde erfrechtadvocaten.Verdieping op dit onderwerp

ERVEN* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. ERVEN* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Terug naar vorige