Onenigheid met de executeur

wat te doen als je het niet eens bent met de executeur?
 Wanneer er wrijving en/of conflicten ontstaan tussen de executeur en de erfgenamen, zijn er verschillende juridische stappen die de erfgenamen kunnen zetten

Soms ontstaat er onenigheid over de manier waarop de executeur zijn taken uitoefent; u wilt dan liever niet met hem of haar verder. 

Bij de kantonrechter kan het verzoek worden ingediend om de executeur te ontslaan. Niet iedereen kan dat verzoek doen.

Degenen die dat kunnen zijn een mede-executeur, een erfgenaam of het Openbaar Ministerie. Een schuldeiser kan geen verzoek tot ontslag indienen. Een legataris (degene aan wie een legaat wordt nagelaten, dat is een bedrag of object), of een legitimaris (een onterfd kind) kunnen dat verzoek ook niet doen, omdat zij ook schuldeisers zijn.

Ook kan de executeur zelf vragen om te worden ontslagen.

De kantonrechter kan een executeur ook ‘uit eigen beweging’ ontslaan.

Om als executeur te kunnen worden ontslagen moet er wel wat aan de hand zijn. Duidelijk moet zijn, dat hij zijn taken niet goed kan vervullen of echt niet goed vervult.Verdieping op dit onderwerp

ERVEN* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. ERVEN* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Terug naar vorige