De Dag van het Erfrecht: gratis advies over de afwikkeling van de erfenis

 De gespecialiseerde erfrechtadvocaten van de vFAS en de VEAN organiseren samen met de erfrechtnotarissen van de VMN en de EPN op 17 juni 2022 de Dag van het Erfrecht. Dit jaar is er tijdens de Dag van het Erfrecht bijzondere aandacht voor het samengestelde gezin.

Samengesteld gezin

De afwikkeling van een erfenis is soms ingewikkeld, waardoor het verwerken van het verlies van een dierbare nog moeilijker kan zijn. In een groot deel van procedures over erfrecht komt de problematiek van samengestelde gezinnen naar voren. Dit is voor niemand fijn. Om een juridische procedure te voorkomen is het verstandig om u vroegtijdig te verdiepen in de nalatenschap en erfrechtkwesties bij samengestelde gezinnen. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de gevolgen van een samengesteld gezin voor het erfrecht?
  • Hoe kunnen de erfgenamen hiermee omgaan?
  • Welke mogelijkheden heeft een kind van een overleden ouder die met een nieuwe partner samenleefde of opnieuw getrouwd was?
  • Hoe wordt een erfdeel of een legitieme portie eigenlijk berekend?
  • Wat is de invloed van schenkingen die de ouder of de nieuwe partner aan één of meer kinderen hebben gedaan (of willen gaan doen)?

Nalatenschapsconflicten

Rondom de nalatenschap ontstaan helaas regelmatig conflicten. vFAS erfrechtadvocaten zijn experts op het gebied van erfrecht en de procedures die daarmee samenhangen. Bij een erfrechtgeschil staat een erfrechtspecialist van vFAS u graag bij. Dit geldt des te meer in het geval van een samengesteld gezin. Juist dan is het van belang dat u goed advies krijgt en op de hoogte bent van de mogelijkheden. Zo kan een moeizame afwikkeling voorkomen worden en wordt u behoed van het maken van fouten. 

‘Erven zonder scherven’

De gespecialiseerde vFAS advocaten zullen bij nalatenschapsconflicten zoeken naar oplossingen door middel van overleg en/of mediation.‘Erven zonder scherven’ heeft steeds de voorkeur. Mocht het toch tot een procedure komen, dan bieden de vFAS-erfrechtadvocaten u deskundig advies en de beste begeleiding.

Kosteloos advies

Tijdens de Dag van het Erfrecht kunt kosteloos en vrijblijvend contact opnemen met één van de vFAS-erfrechtspecialisten bij u in de buurt. 

Ga voor meer informatie naar: https://dagvanheterfrecht.nl/ 

Laat u vrijblijvend informeren over de afwikkeling van de erfenis en bespreek zaken die betrekking hebben op een samengesteld gezin. Verdieping op dit onderwerp

ERVEN* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. ERVEN* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Terug naar vorige